Gezondheidspraktijk Eva

Home Magnetiseren Reiki Bachbloesemtherapie Contact & tarieven

Reiki

Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’. Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Deze energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van (heftige) emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan deze universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en vertraagt het herstel.


Wat doet Reiki?

Eén van de eerste dingen die Reiki voor ons doet is het weer op gang brengen van ons zelf genezend vermogen. De Reiki stroomt naar datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat zodat het wordt opgelost en uit ons systeem kan verdwijnen. Omdat het ons zelf genezend vermogen stimuleert pakken we niet alleen de ziekte maar ook de oorzaak aan.


Het zelf genezend vermogen van het lichaam gaat altijd gepaard met een reinigingsproces. Dit kan op lichamelijk vlak zijn; afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben vastgezet komen weer los zodat je lichaam deze weer kan verwijderen.

Reiki kan ook blokkades wegnemen die je vanuit oude emoties hebt opgebouwd. Het onderdrukken van deze emoties kost ons een hoop energie en daarbij kleuren ze vaak ook nog de hedendaagse werkelijkheid. Reiki helpt je de ballast van deze oude emoties los te laten.


Reiki ondersteunt de ontvanger altijd bij datgene wat op dat moment het belangrijkst is. Dat kan genezing van het lichaam zijn maar het kan ook gedachtenpatronen waarmee we onszelf ziek of ongelukkig maken veranderen. Het werkt nooit alleen in op de symptomen, maar altijd op de hele mens. Reiki kan bij chronische pijn verlichten en dit in bepaalde gevallen zelfs wegnemen. Reiki kan in het laatste stadium van een terminale ziekte zorgen dat de patiënt minder last heeft van de symptomen, de pijn of angst voor de dood.


De behandeling.

In mijn praktijk ontvang je de reikibehandeling liggend op een behandeltafel. Als het je voorkeur heeft om in een stoel te zitten is dit ook mogelijk.

Ik leg je vooraf rustig uit wat ik ga doen en waar ik mijn handen zal houden. Het kan zijn dat je tijdens de behandelingen verschillende sensaties voelt van de stromende energie. Zo is het mogelijk dat het op bepaalde plekken koud of juist warm aanvoelt en dat je de energie voelt stromen waar ik op dat moment mijn hand houd. Sommige mensen nemen tijdens de behandeling geen sensaties waar en voelen de uitwerking mogelijk achteraf.

De Reiki behandeling duurt gemiddeld zo’n 45 minuten maar houd er rekening mee dat we daarvoor en daarna nog even de tijd nemen om dingen te bespreken mocht dat nodig zijn.


Mogelijke bijwerkingen.

Het is belangrijk om altijd even stil te staan bij mogelijke bijwerkingen. Deze komen in enkele gevallen voor, maar ik  benoem ze wel zodat je weet wat er kan gebeuren tijdens of na een behandeling.  

Het lichaam gaat met behulp van de positieve energie, negatieve energie afvoeren. Hierdoor kan het zijn dat je tijdens of vlak na de behandeling meer gaat zweten, vaker naar het toilet moet of emotioneel wordt. Dit wijst erop dat ‘oude pijn’ wordt losgelaten en is dus ondanks het eventuele ongemak een positief teken.

Het is mogelijk dat je van een behandeling de eerste paar keer behoorlijk moe van wordt. Dat is meestal het geval bij mensen die onder grote spanning leven. Door een overvloed aan stresshormonen  voelen zij hun vermoeidheid niet. Als ze zich door de werking van Reiki weer gaan ontspannen, worden ze zich weer van hun vermoeidheid bewust.

Tijdens een behandeling kan op plaatsen waar in het lichaam de energie wel in, maar niet uit kan, zoals bij ingesloten ontstekingen en tumoren, pijn optreden. Dit verdwijnt snel nadat de Reiki zich op een ander punt concentreert.

Het komt met enige regelmaat voor dat oude klachten (met name klachten die in het verleden onderdrukt zijn met medicijnen) weer even de kop op steken, dit heeft te maken met het reinigingsproces. Tevens kunnen klachten waarvoor je je laat behandelen tijdelijk erger worden of je kunt tijdelijk last krijgen van slapeloosheid, dit is geen reden om je ongerust te maken, het betekent slechts dat je lichaam bezig is om oude rommel op te ruimen.  Je lichaam kan na een behandeling tijdelijk sterker reageren op het gebruik van alcohol.