Gezondheidspraktijk Eva

Home Magnetiseren Reiki Bachbloesemtherapie Contact & tarieven

Magnetiseren

Wat is magnetiseren?

Magnetiseren is een van de oudste natuurlijke geneeswijzen en wordt tot op de dag van vandaag nog wereldwijd toegepast bij herstel of verbetering van gezondheidsproblemen.

In het woord magnetiseren zitten twee begrippen verborgen, namelijk magneet en cederen.

Een magneet heeft twee krachten, hij kan aantrekken en afstoten. Over het algemeen wordt een magneet gebruikt om dingen aan te trekken. In het geval van magnetiseren is dat energie.

Daarbij gebruik ik mijn handen voor het aantrekken van pijn, klachten of ziekten. Cederen betekent letterlijk ‘afstand doen van’. Bij magnetiseren betekent het afstand doen van energie, kortom, ik geef mensen energie tijdens het magnetiseren. Het gaat hierbij om de kosmische energie die overal om ons heen is en niet om mijn eigen energie.


Wanneer magnetiseren?

Magnetiseren kan toegepast worden ter behandeling van allerlei klachten, bijvoorbeeld psychische aandoeningen, nerveuze klachten, functiestoornissen of complexe ziekten, vanwege het feit dat de werking op energetisch niveau gebeurt.


Wat is de uitwerking van magnetiseren?

Door magnetiseren ontstaat er een verbetering in je energiebalans, je wordt rustiger, functioneert beter, bent vitaler, krijgt een hogere weerstand en je wordt geestelijk evenwichtiger. Magnetiseren kan pijn verminderen of zelf geheel wegnemen.


Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De behandeling bestaat altijd uit meerdere sessies. Vaak lopen mensen al langere tijd rond met hun klachten en deze zijn dan ook niet in één behandeling opgelost. Na 4 sessies evalueren we samen de voortgang, vaak is er dan al een goede verbetering te merken m.b.t. de klachten. Er is dan een goede inschatting te maken wat er eventueel nog nodig is.

De behandeling gebeurt zowel zittend (op een kruk) als liggend (op een behandeltafel), je houdt je kleding altijd aan, het is wel nodig dat je je schoenen uitdoet. Ik raak je tijdens het behandelen met mijn handen fysiek aan bij je schouders, hoofd, rug,  armen en handen, knieën en benen.


Voel je er iets van?

Tijdens een behandeling kun je verschillende sensaties waarnemen, zoals warmte, kou of tintelingen. Dit geldt echter lang niet voor iedereen en het voelen van sensatie van de energie die doorstroomt is geen voorwaarde voor de werking.


Werkt het altijd?

Sommige mensen hebben zo’n heftige blokkade, de zogenaamde muur om zich heen, dat het mogelijk is dat je nog niet toe bent aan of onvoldoende ‘open’ staat om baat te hebben bij de behandeling. In dit geval zal ik je adviseren om gebruik te maken van een van de andere therapieën of behandelvormen die ik in de praktijk biedt.


Kan magnetiseren alles en iedereen genezen?

Nee, magnetiseren is geen kwestie van zwaaien met een toverstafje en weg is al je pijn of je ziekte.

Magnetiseren kan ingezet worden bij ziekten als artrose, hernia en zware reuma. Soms komt de ziekte tot stilstand maar genezen van dit soort aandoeningen doe je niet (alleen) door middel van magnetiseren. Wat ik zeker wel met magnetiseren voor je kan doen is bij dit soort ziektes de pijn verlichten.