Gezondheidspraktijk Eva

Home Magnetiseren Reiki Bachbloesemtherapie Contact & tarieven

Waarbij helpt Bachbloesemtherapie?

Veel voorkomende klachten waar in de behandeling aan gewerkt wordt zijn;  

angst- en paniekaanvallen

onzekerheid

faalangst

jaloezie

ongeduld

piekeren

je zorgen maken

woede

stress

concentratiestoornissen

problemen door hoog gevoeligheid

wisselende stemmingen

verdriet

eenzaamheid

nervositeit

burn-out  

slaapproblemen


Het ontstaan van Bachbloesemtherapie.

De Bachbloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886-1936).

Hij begon zijn carrière als succesvol regulier arts en homeopaat. Bach had echter op een andere wijze oog voor patiënten dan in die tijd gewoonlijk was. Hij hing namelijk de overtuiging aan dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Met andere woorden, je gemoedstoestand en emoties hebben een grote invloed op je hele welzijn en dus ook op je lichaam. Tegenwoordig worden ook in de reguliere geneeskunde de negatieve gevolgen van verschillende vormen van stress op lichaam en geest erkend. Echter bestrijden reguliere artsen met medicatie veelal de symptomen en niet de werkelijke oorzaak van de klacht.

 

Bach was een groot voorstander van natuurlijke geneeswijzen die de daadwerkelijke oorzaak van het probleem helpen oplossen. Hij heeft daarom jarenlang onderzoek gedaan naar de geneeskrachtige werking van planten. Hij heeft duizenden planten geprepareerd en getest en vond op deze wijze de remedies die hij zocht. Elke afzonderlijke remedie is gericht op een andere gemoedstoestand of emotie die je uit balans heeft gebracht. In totaal heeft hij 38 verschillende remedies ontwikkeld.


Hoe werken de remedies

Ieder mens, dier en elke plant heeft een energieveld. In dit energieveld stroomt de energie van knooppunt naar knooppunt. Indien er geen problemen zijn, dan stroomt de energie ongestoord. Emotionele problemen kunnen de energiestroom verstoren en dit kan zich in allerlei verschillende symptomen uiten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het nare gevoel in je buik als je stress ervaart voor een belangrijk examen. De hoofdpijnklachten die je hebt door spanning op het werk. De slapeloze nachten omdat je bang bent dat je kind iets overkomt.

De bloesemremedies hebben elk een specifieke kracht en helende energie. Ze hebben een corrigerende werking op het energieveld van de mens. Ze buigen de negatieve energie als het ware om in positiviteit.


Voor elke emotionele disbalans is een geschikte remedie. Zo kan bijvoorbeeld verlichting en genezing geboden worden bij stress, onzekerheid, boosheid, verdriet en angst maar ook bij jaloezie, pessimisme en depressiviteit. Vaak hebben mensen last van een combinatie van emoties, hiervoor wordt een samenstelling van verschillende remedies gemaakt. De remedie lost bepaalde situaties, bijvoorbeeld ruzie in je familie, niet op maar neemt wel je negatieve stemming die je hierdoor hebt weg.

Een enkele keer komt het voor dat je klachten door gebruik van een remedie kortdurend toenemen, dit is een zogenoemde ‘helingscrisis’. Dit komt door de ontlading van opgehoopte negatieve energie. Dit komt erg weinig voor en is gelukkig maar tijdelijk en vaak binnen enkele dagen weggetrokken.


Hoe gaan we samen in de praktijk te werk.

Ik zeg hier heel bewust ‘we’. Jij kent jezelf het beste en weet als geen ander wat je voelt en waar je mee zit. Soms is het lastig om je gevoel onder woorden te brengen, daar help ik je bij door vragen te stellen en goed te luisteren naar wat je bezighoudt. Tijdens een eerste consult stellen we samen een anamnese op; we brengen dus in kaart wat je klachten zijn. Dit duurt zo’n 45 minuten. Als we samen vastgesteld hebben welke (emotionele) klachten je op dat moment het sterkst ervaart stel ik op basis daarvan een passende remedie samen. Vaak is dit een samenvoeging van verschillende plantenextracten die elk hun eigen helende werking hebben op een specifieke klacht. Deze remedie krijg je mee en dien je 4 maal daags, 4 druppels per keer, in te nemen. Vaak is er al na enkele dagen resultaat te merken in je gemoedstoestand.

De remedie zit in een klein flesje en is handig mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk of andere activiteiten. Na twee weken hebben we ons tweede consult. Tijdens dit consult bespreken we wat de remedie in die 2 weken voor je gedaan heeft. Mogelijk zijn er na 2 weken andere emoties die aan de oppervlakte zijn gekomen omdat de remedie al een aantal emoties heeft gereguleerd. Indien nodig stel ik hierop een nieuwe passende remedie samen. Vervolgens maken we wederom een afspraak voor een consult. Als de samengestelde remedie goed aanslaat kom je alleen nog langs om je flesje tijdig bij te laten vullen. De duur van een consult verschilt dan ook erg en uiteraard is de prijs van een consult daarop aangepast. Voor sommige problemen, bijvoorbeeld als iets diep in je karakter genesteld zit, dien je een remedie langdurig te gebruiken. Bij andere klachten is een behandeling van enkele weken of maanden voldoende om alle klachten weg te nemen. Een samengestelde remedie kan ook zeer kortdurend worden ingezet, bijvoorbeeld vlak voor een examen waar je spanning voor hebt. Vaak voel je zelf goed aan wanneer je een remedie niet meer nodig hebt, tijdens het eerste consult geef ik daar meer uitleg over.


Bach bloesemtherapie bij dieren

Net als mensen hebben ook dieren een eigen energieveld. Ook bij hen kan de energiestroom verstoord raken door emotionele problemen. Deze emotionele problemen kunnen onder andere ontstaan door gebeurtenissen die indruk op hen maken zoals gezinsuitbreiding, het verlies van een gezinslid of ander dier, een verhuizing.

Net als mensen uiten ook dieren hun emotionele disbalans in gedrag. Een speciaal op jouw huisdier afgestemde remedie kan bijvoorbeeld helpen bij:


Agressie, dominant of te beschermend zijn

Afzondering

Angst en paniek (bijvoorbeeld angst voor andere dieren, de dierenarts, onweer of vuurwerk)

Depressief / lusteloos gedrag

Niet alleen kunnen zijn

Uitputting

Trauma

Stress

Heimwee

Onrust

Onzekerheid

Plotseling niet meer zindelijk zijn

Veel blaffen of miauwen


Het is altijd belangrijk om eerst met je dier naar de dierenarts te gaan om eventuele lichamelijke oorzaken en aandoeningen vast te laten stellen of uit te sluiten.

De Bach bloesems kunnen veilig naast reguliere medicatie worden gebruikt. De remedies genezen geen lichamelijke aandoeningen maar bieden wel verlichting in de gemoedstoestand die voortkomt uit lichamelijke ziekten.


Een remedie biedt bij dieren (met name katten) vaak al snel resultaat. Problemen die heviger van aard zijn of al langer spelen hebben vaak een langere behandeling nodig.


De behandeling bestaat uit een consult met jou als eigenaar. Het dier hoeft zelf niet bij het consult aanwezig te zijn, jij kent je dier immers en kunt me een uitgebreide omschrijving van zijn gedrag geven. De vragen die bij het consult aan bod komen gaan niet alleen over je dier maar ook over zijn leefomgeving. Nadat we alles goed in kaart hebben gebracht stel ik een remedie samen. Deze krijg je mee in een flesje. Ik leg je uit welke dosering je kunt gebruiken, dit verschilt per dier, zo krijgen paarden een hogere dosis dan katten. Ik geef je ook tips hoe het toe te dienen bij kieskeurige huisdieren. Daarna is het belangrijk dat je goed het gedrag van je dier blijft observeren. Indien nodig kan de samenstelling van de remedie na enige tijd aangepast worden op het gedrag wat dan (nog)op de voorgrond treedt.


Bachbloesemtherapie